Deze cursus is bedoeld voor alle honden van alle rassen welke nog geen ervaring hebben met de sport of honden die bv een bal of dergelijke niet terug brengt of honden waar u het apporteren (terugbrengen) goed bij wil aanleren.

De cursus word gegeven in Pijnacker waar we alle ruimte hebben en gebruik maken van een mooi afgesloten grasveld. Beheerst uw hond de basisbeginselen al van het apporteren dan stroomt u evt door naar de beginnersgroep op de zondagochtend.

Tijdens deze cursus worden alle basisbeginselen op een speelse en ongedwongen manier aangeleerd. Zo leert uw hond wat apporteren is (ofwel terugbrengen van een dummy bv), maar ook leert de hond terug te komen op de fluit, dirigeren of sturen naar een bepaalde plaats om te apporteren, vooruitsturen, etcetc.

Ook word er aandacht besteed aan gehoorzaamheid. Weliswaar wel minimaal maar goed voetwerk behoort nu eenmaal ook tot het apporteren. En wij zeggen niet voor niets zonder appel geen apport!!

In Pijnacker traint u 12 lessen lang van 45 minuten op een afgesloten terrein waarbij de hond de kans niet krijgt weg te lopen. Wat ideaal is voor het echt aanleren van het goed apporteren. Daarbij komt ook dat de afleiding minimaal is. De basis naar een aanloop voor een JPC C of FHN A diploma word hierin gelegd. Na 12 of 24 lessen kunt u in overleg doorstromen naar de buitenlocaties (niet verplicht).

Wij trainen zonder dwang. Plezier in het apporteren staat bij ons voorop!!

Wij trainen alleen NIET met wild!

*restitutie van het lesgeld is niet mogelijk

Alle rassen van 6 mnd tot volwassen honden

Den Haag - Pijnacker

€ 110