Detectie, Nosebedience en Speuren…It’s all in the nose. Bij ons worden alle 3 de sporten in 1 cursus gegeven.

Maar wat is het nu eigenlijk?

Bij Detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals kruiden, geld of verdovende middelen. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond.

Nosebedience is een vernieuwende en diverse tak van hondensport. Zoals je uit de naam kunt afleiden, wordt bij Nosebedience gebruik gemaakt van twee verschillende onderdelen van de hondensport, namelijk Nosework (detectie) en Obedience.

Bij Speuren volgt de hond een spoor, oftewel het opmerken en volgen van een achtergelaten geur door een mens.

Op de locatie Pijnacker maken we gebruik van meerdere zoekkamers/zoekruimtes, zoekvelden, auto’s, zoekmuren etc hierdoor is deze locatie geschikt voor de echte speurneus onder de honden. We trainen dan ook naar de examens toe van de Nederlandse Speur en Detectie Bond.

Op locatie Den Haag maken we meer gebruik van de huis-tuin-keuken dingen waardoor we wel alle facetten kunnen trainen en de cursus nog steeds erg gevarieerd is.

De cursus is voor alle rassen en leeftijden geschikt!!

Wij zijn gecertificeerd volgens de normen van de Nederlandse Speur en Detectie Bond en zijn ook lid van de Nederlandse Speur en Detectie Bond.

*restitutie op het lesgeld is niet mogelijk

alle rassen alle leeftijden

Den Haag - Avonturia de Vogelkelder
Den Haag - Pijnacker

Maandag en Woensdag

€ 110