Mijn moeder zei wel eens je kunt beter trouwen met je honden…en ik geloof dat ze daar helemaal gelijk in heeft gehad.

Het eerste wat ik in 1999 kocht toen ik op mezelf ging wonen was een hond. Onze Geordi, daar waar de hele reis mee begon, daar waar de hondenschool ook naar vernoemd is.

Mijn muze, mijn reis, mijn start naar wat is nou eigenlijk honds?

Na velen cursussen zelf gevolgd te hebben maar ook met Geordi en zag hoe er op sommigen scholen les gegeven werd, dacht ik dit kan anders. En zo is mijn hondenschool ontstaan. Zoekend naar de passende methode kwam ik erachter dat er geen hond hetzelfde werkt dus ook geen specifieke methode toegepast kon worden. Neem van alle methodes een beetje en u heeft hondenschool Geordi welke kijkt naar de hond en niet naar een specifiek ras iets. Wij pinnen ons nergens op vast.

In 1999 heb ik bij O&O mijn opleidingen gevolgd tot instructeur en daarnaast vele opleidingen gevolgd tot gedragsdeskundige. Tot de dag van vandaag volg ik met regelmaat bijscholing of een nieuwe cursus zoals oa voor Detectie (zowel pup als volw hond), Nosebedience, Hooper en Treibball instructeur.

Uiteindelijk is in 2005 de hondenschool officieel van start gegaan en dat heeft geresulteerd tot een mooi iets waarbij harmonie tussen hond en baas centraal staat en waar met veel plezier elke avond of ochtend weer word lesgegeven en word les gevolgd!!

Inmiddels zijn wij sinds 2005 een begrip in Den Haag en hebben wij sinds 2020 een locatie in Pijnacker. U kunt bij ons van pup tot GG3 aan gehoorzaamheid bij ons volgen op landelijk niveau. Ook geven wij les in diverse sporten zoals detectie, speuren, jacht-apporteersport, behendigheid, flyball, rally-o, etcetc. Maar ook workshops zoals kind-hond, angstige hond, etc etc.

Hondenschool Geordi word naast mij met veel plezier ook door (gediplomeerde) vrijwilligers ondersteund.

Hondenschool Geordi is aangesloten bij de FHN, Nederlandse Detectie en Speur Bond, Treibball NL en Nadac Hoopers.

Heel veel plezier met het bekijken van de Hondenschool en graag tot ziens!

Toos van Leeuwen