Interesse? meld u aan. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie.Stuur een mail naar:hondenschoolgeordi@live.nl
Vergeet niet te vermelden:
Uw naam
Uw telefoonnummer
Naam van de hond
Geboortedatum hond
Naam van de cursus/workshop

 

Wat is detectie voor honden?

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals steranijs, geld of verdovende middelen. In de professionele wereld krijg je er soms mee te maken. Dit zien wij vaak speurhonden doen bij bijvoorbeeld het vliegveld of de douane. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Een van de onderdelen van de cursus is zelf zoeken wat de grootse motivatie is voor jouw hond: een voertje of een speeltje. De hond gaat leren de geurbron te verwijzen door als het ware te bevriezen.

De cursus word geheel gegeven volgens de normen van de Nederlandse Detectie Bond en zult u ook examens, wedstrijden etc kunnen doen via de bond. Kijk op www.nederlandsedetectiebond.nl voor meer informatie.

Indien de hond eraan toe is wordt de geurproef afgenomen die u het recht geeft deel te nemen aan examens en wedstrijden.

Elke cursus bestaat uit 10 lessen van 45 min. De cursus wordt gegeven in Den Haag en Pijnacker. De privelessen worden in Pijnacker gegeven.

Let op reeds betaalde cursusgelden worden niet geretourneerd

Door detectiewerk zijn honden gericht aan het werk en krijgen de honden meer focus en zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook een leuke bezigheid om te doen en zeker als jouw hond straks een specifieke geur (geld, tabak of bijv. een kruid) kan vinden.

Bij het aanleren van detectie maken we gebruik van een clickeren een beloning. Naarmate de training verder komt, stellen we de beloning langer uit. Dit wordt in kleine stappen gedaan en alleen wanneer de hond hieraan toe is.